Dins el marc del projecte Leonardo, focalitzat en el disseny i desenvolupament IoT per a la supervisió, gestió i manteniment remot de màquines de cafè professionals, el seu consorci ha visitat aquesta setmana el Lab d’Indústria 4.0 del Clúster GAIA a Euskadi. El Clúster GAIA és la segona organització AEI del projecte i l’objectiu de la visita ha estat realitzar un intercanvi de bones pràctiques entre els membres del consorci del projecte i empreses associades del Clúster GAIA.
El primer dia es va visitar el laboratori del Clúster GAIA a Ermua, on es va fer una visita guiada per les seves instal·lacions, es van presentar diferents projectes d’indústria 4.0 que s’estan treballant, ja que Clúster GAIA i Ajuntament d’Ermua tenen un acord per realitzar proves pilot en aquesta localitat. Es van presentar 7 empreses membres del Clúster GAIA que estan realitzant projectes d’agrotech, especialment del sector del cafè, ja que Leonardo està centrat a desenvolupar una plataforma de gestió de les màquines professionals de cafè. Les empreses van ser Devol, Grupo Tsk, Codecontract, Kentu, Nexmachina Solutions, Ulma Embedded i Embeblue.
El segon dia va consistir en una visita interclúster organitzada pel Clúster GAIA i coordinada pel Basque Food Cluster a les instal·lacions d’aquest últim. Es va fer una visita guiada tant la universitat i com pels centres de formació, laboratoris i àrees d’investigació. La jornada va concloure amb una presentació del Basque Culinary Center sobre els principals projectes que estan treballant alineats amb el Clúster Foodservice.
El consorci del projecte Leonardo està format per Caffè D’Autore, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), inèdit, Q2B Studio, Speed Telematics, AEI Clúster Gaia i AEI Clúster Foodservice, i té com a principal objectiu el desenvolupament de noves funcionalitats d’aquesta plataforma de gestió online de màquines de cafè, així com estendre-la a segments de productes i canals afins al de les màquines de cafè professionals.
30 abril 2025
Des del Clúster FoodService, continuem avançant amb Valorafood 2.0, una iniciativa que té com a objectiu transformar els subproductes derivats de la indústria del filetejat de tonyina i bacallà en productes d'alt valor afegit, mitjançant l'aplicació de tecnologies innovadores que afavoreixin la reducció del malbaratament alimentari i millorin la revalorització d'aquests recursos.
25 abril 2025
Des del Clúster Foodservice, seguim apostant per la innovació tecnològica amb el Projecte Norman, una iniciativa que busca optimitzar el procés de transformació del blat en farina, millorant l’eficiència, la qualitat i la sostenibilitat dels processos de molineria.
14 abril 2025
Des del Clúster Foodservice continuem apostant per la sostenibilitat i la innovació en el sector. Actualment, estem treballant en Agrival, el projecte estratègic que té com a objectiu desenvolupar circuits òptims per a la gestió de residus i simplificar els processos de la cadena alimentària, tot disposant d’eines de càlcul de petjada mediambiental per procés.
Buscador de continguts del clúster
Comentaris